Siema! mam pytanie do achorisa: musze do konca roku zrzucic 10cm w brzuchu, tzw. oponke:D mam 23 lata, waze 77kg, 185cm wzrostu. Jestem szczuply tylko wlasnie ten beben:) przeczytalem to co napisales nt cwiczen na brzuch i mam w zwiazku z tym kilka pytan: po 1 czy jest w ogole taka szansa zebym zrzucil tyle cm w takim czasie i jak mam to [...]
[...] na niedomogi wynikające z niedoboru soli mineralnych. Wytworzone na bazie soi potrawy są również bogate w inhibitory trypsyny, co uwstecznia trawienie protein. Upostaciowane białko roślinne (Textured Vegetable Protein; w skrócie TVP), mleczko sojowe, proszki sojowych protein oraz popularne wegetariańskie substytuty mięsa i mleka to pożywienie [...]
[...] jest by kwasotwórcze produkty (mięso i jaja głównie) aż tak rozwaliły mi gospodarkę hormonalną? Przecież wszędzie jest mówione - jedz więcej białka Ale jak doczytałam białko jest wolniej trawione niż inne zasadotwórze produkty a że ja często i dużo to .. się zapchałam Przynajmniej tak wywnioskowałam z tego co czytałam. Jedynym dobrym [...]
[...] jednak kaloryka była trzymana (w tyg +/- 3000kcal dziennie, od piątku do niedzieli natomiast +/- 2000 - 2500kcal dziennie, w tygodniu cały czas dieta z przewagą węgli, białko około 200 - 260g dziennie, tłuszcz około 70 - 80g dziennie, ale niekiedy liczone "na oko". Spożycie węglowodanów spadło mi natomiast w weekend do około 150 - 200g [...]
[...] jest hormonem anabolicznym, i jest nim faktycznie. Kulturyści używają obecnie insuliny, ponieważ jest legalna, więc wstrzykują ją sobie, gdyż buduje ona mięśnie i magazynuje białko. Mniej znanym faktem jest, ze insulina magazynuje także magnez. Wspomnieliśmy o jej roli odnośnie witaminy C, ona ma udział w przechowywaniu wszelkich składników [...]
[...] łatwiej przedostaje się do komórki. Jeśli receptory są mało czułe, wtedy trzustka zwiększa wydzielanie insuliny by zrównoważyć dopływ glukozy do komórek mięśni. 7.Tłuszcze i białko - opóźniają procesy trawienne, a zatem opóźniają również wejście węglowodanów do krwiobiegu. Tabela przedstawia wartość IG najbardziej znanych, bogatych w węglowodany [...]
Chodzi o to, żeby whey był dodatkiem do diety a nie pokrywał połowę zapotrzebowania na białko. Dlatego często się odradza korzystanie z wheya nowym osobom czy dziewczynom , które mają problem z jedzeniem mięsa, bo lubią przesadzać z ilością wheya. Whey świetnie nadaje się jako dodatek do polewy, puddingu, owsianki czy jakichś słodkich wypieków :-) [...]
[...] składników energetycznych takich jak węglowodany i tłuszcze. Powinny one łącznie stanowić aż 85-88% całej energii. Reszta powinna przypadać na materiał budulcowy jakim jest białko. Bardzo często w trosce o mięśnie większość ćwiczących spożywa nadmiar białka przy niedostatecznej podaży węglowodanów i tłuszczów. To poważny błąd! Nadkonsumpcja [...]
[...] Więc moje pytanie ile gram dziennie powinienem spożywać ww a ile białka . Myślałem o tym aby jeść tylko płatki owsiane rano, ryż przed i po treningu a resztę zamienić na białko, jajka, pierś z kurczaka czy tuńczyk. Trzy jajka (gotowane na twardo) dziennie bez żółtek chyba będzie dobrym pomysłem na dostarczenie większej ilości białka. [...]
[...] Bardzo ważne jest, aby jeść produkty zarówno bogate w węglowodany jak i w inne składniki odżywcze. We właściwej diecie dla piłkarza powinny znaleźć się produkty bogate w białko. Białko jest podstawowym budulcem mięśni, których właściwy rozwój jest bardzo ważny dla każdego sportowca. Jednak większość produktów bogatych w białko, takich jak [...]
[...] Z czasem w organizmach zaczynają wzrastać ilościowo inne enzymy trawienne, bo pożywienie się urozmaica. I tak np. patrząc na soję z wykresu który przedstawiłeś - to jej białko rozkłada się szybko a nieporównywalnie lepiej do kazeiny. Jednak małe dzieci do lat 4 nie zaleca się w diecie suchych nasion strąkowych (pomijam groszek i fasolkę [...]
bic44, dawidowicz - juz same produkty pochodzenia roślinnego mozna tak ze sobą laczyc - by otrzymywac bialka pelnowartosciwe, np produkty pochodzenia zbożowego zawierają niewielkie ilosci lizyny i tryptofanu, przez co sa niepelnowartosciowe, ale uwzglednienie w ramach tego samego posilku roslin strączkowych (bogate w tryptofan i ilizynę), [...]
też powiele swój wpis sprzed kilku stron bic44, dawidowicz - juz same produkty pochodzenia roślinnego mozna tak ze sobą laczyc - by otrzymywac bialka pelnowartosciwe, np produkty pochodzenia zbożowego zawierają niewielkie ilosci lizyny i tryptofanu, przez co sa niepelnowartosciowe, ale uwzglednienie w ramach tego samego posilku roslin [...]
[...] patogenne i infekcje – Kwas mlekowy łagodzi stany zapalne i wzmacnia ściany jelit, zmniejsza przepływ treści pokarmowych w jelitach i normalizuje stolec – Produkty wysokobiałkowe mogą pogarszać problem z zaparciami – GAPS to też eliminacja warzyw wysokoskrobiowych – U osób ze stanami zapalnymi zaburzona jest konwersja karotenoidów do witaminy [...]
[...] tak pełnego asortymentu produktów. Na szczególną moją uwagę zasługują białka których jestem pewien co do zawartości (m.in po badananich przeprowadzonych na tym forum) Uważam białko Prolongatum za najlepsze białko dla kulturystów jako białko uniwersalne dzieki bogatemu składowi nadające sie w ciągu dnia , po treningu jak i na noc - dzięki [...]
probke moge przeslac - co mi tam. Poszukam jakiegos woreczka i zobaczymy. Ale czy zwykla folia nie spowoduje /potencjalnie/ jakichs zmian wlasnosci, ktore chccecie zbadac? watpie, czy znajde cos podobnego do Waszego opakowania z folii aluminiowej (?). adres Lacma spzoo/D. Szpienta. ok?? trec wpi? nie wiem. uzywalem normalnie dostpenego wpc80%. [...]
Białko jaj najlepsze naturalne BCAA ;) http://nutritiondata.self.com/foods-000082088081000000000-w.html Musisz porownac proszek zoltka jaja z proszkiem bialka jaja,chodzi o sucha mase. Pamietac nalezy ,ze zoltko zawiera tluszcze a bialko nie. Tu nie jest najwazniejsza ilosc aminokwasow ,a konkretna proporcja miedzy nimi. To z zoltka powstaje [...]
No... A teraz uważnie przeczytaj to: "1. Należy spożywać 6-7 posiłków co 2,5 - 3 h 2. Należy w każdym posiłku spożywać "pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy) 3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej włóknistych) i owoców 4. Należy dbać aby posiłek przed [...]